OMGEVING

Natuur & Kultuur

Het dorpje Dussen heeft een historisch Kasteel uit de veertiende eeuw. Er worden interessante rondleidingen gegeven en er is een mooie kasteeltuin waar u kunt picknicken. Daarnaast zijn de buitengebieden van Dussen leuk om doorheen te fietsen, mooie boerderijen en schattige dijkhuisjes geven het dorp een pittoreske aanblik. Dit ondanks dat het centrum na de oorlog geheel herbouwd is. Het Brabantse platteland leent zich uitstekend voor fiets en wandeltochten. Dwars door de polder of juist de romantische dijkjes, uw gastvrouw kan u er meer over vertellen.
Ook is er een natuurreservaat op loopafstand.
Daarnaast heeft de Brabantse Biesbosch heeft vele mogelijkheden. Wat denkt u van een tocht met de fluisterboot, het Biesboschmuseum of een zeilboot of kano huren?
Ook zijn er voor kinderen meer dan genoeg mogelijkheden. Het recreatiepark De Kurenpolder, een zandplas met speelterrein en binnenzwembad, is op vijf kilometer afstand en de Efteling is twintig minuten rijden.
Golfers kunnen hun hart ophalen: Zowel in Almkerk als in Hank zijn prachtige banen waar u graag een halve of hele dag vertoefd.
Dussen is centraal gesitueerd tussen de steden Den Bosch, Breda, Dordrecht, Gorinchem.
Ongeveer een half uur rijden. De interliner naar Utrecht en Breda vertrekt regelmatig vanuit Hank.